Wednesday, 9 September 2015

BERNIAGA BIAR DARI HATI

Teks: Noor Naseffa Bt Mohd Nasir
Gambar: Google
Entri 13

Assalamualaikum w.b.t dan Salam Kerahmatan. Bersyukur ke hadrat Illahi dengan limpah kurniaNya dapat saya menggerakkan jari jemari ini bagi menulis entri yang bermanfaat untuk kita semua. Alhamdulillah, syukur yang tidak terhingga akhirnya masalah Streamyx di rumah saya dapat diselesaikan. Walaubagaimanapun saya tetap meneruskan perkongsian kebaikkan menyimpan emas di Facebook dan juga di Instagram. Ini lah kelebihan berbisness online, kedai kita sentiasa terbuka 24 jam.
 
Misi saya 'Menjemput Masyarakat Celik Emas' mesti saya teruskan. Saya semakin mencintai status pekerjaan saya yang baru iaitu sebagai 'Guru Emas Online'. Bila sebut sahaja seorang guru, maka terbayang sudah tugas hakikinya sebagai pendidik. Saya memilih jalan ini, kerana ilmu yang bermanfaat harus terus disebarkan ke seantero dunia. Saya memilih perkataan menjemput kerana nampak lebih sopan dan tidak mendesak. Saya percaya dengan formula The Power Of Sabar dan Istiqamah. Moga-moga dengan adanya santun ini, lebih ramai yang celik emas dan menyimpan emas. Dalam mengejar misi ini, saya meletakkan matlamat supaya masyarakat di tarbiah dengan kempen menyimpan emas setiap bulan. Mulakanlah menyimpan emas seberat 0.5 gram atau 1 gram setiap bulan, kita hanya perlu ketepikan lebih kurang RM 100 hingga RM 200 untuk kita mula menyimpan emas. Di samping itu, saya juga mempunyai harapan yang jauh di lubuk hati ini supaya lebih ramai yang menjana ekonomi melalui perniagaan emas dengan menjadikan Powergold sebagai platform untuk mula berniaga. Marilah kita jihad ekonomi keluarga dan negara melalui Powergold. Kalau hendak saya senaraikan kelebihan berbisness emas Powergold, amatlah panjang. Saya perlu pilih satu lagi entri baru untuk saya kupas tentang kelebihan bisness emas Powergold.
 
Pernah atau tidak kita terfikir untuk berniaga?. Kita lihat macam untung jual tudung, kita mahu jual tudung. Kita lihat orang boleh kaya dengan jual kek, kita bersemangat mahu jual kek. Kita tengok kawan boleh kurus makan sesuatu produk, kita terfikir mahu untung dengan jual produk kurus. Kita tengok kawan-kawan tepek bonus ribu riban, kita terdetik nak jadi macam dia. Lebih-lebih yang masih bekerja dan memilih biness sebagai part time. Setakat daftar ahli dua tiga ratus, rasa tidak bersalah sebab duit gaji masih ada. Ada yang terlebih 'excited', kalau daftar pakej yang lebih tinggi, income akan lebih tinggi. Daftarlah dengan modal yang lebih besar, apa ada kisah, duit gaji masih ada. Bila selesai daftar, kita pun terimalah, segunung stok. Termenung lihat stok, hari pertama masih bersemangat hendak iklan di Facebook. Baru dua tiga hari iklan di Facebook, tiba-tiba rasa kecewa sebab tidak ramai yang minta PM. Kalau yang like iklan kita pun, kroni-kroni yang sama-sama jual produk yang sama. Akhirnya kecewa dengan produk tersebut, salahkan syarikat, salahkan kawan, salahkan semua orang di dunia ini. Cara hendak sedapkan hati, guna pakai sendiri stok-stok yang ada dengan niat, dapat juga berjimat. Upline kata, kalau mahu rezeki murah, dermalah stok-stok kepada saudara mara dan sahabat handai dengan harapan setinggi bintang supaya dapat bonus RM2.6 billion.
 
Pembaca blog yang ku cintai, tahniah dan syabas sekiranya kita semua pernah mengalami situasi di atas. Itu adalah langkah pertama untuk kita berubah. Nasihat saya, pilihlah perniagaan yang tidak memerlukan kita simpan stok atau simpanlah stok yang membuatkan kita semakin kaya. Stok apa yang makin disimpan, semakin berharga. Jawapannya adalah emas. Semakin disimpan, semakin tinggi nilainya. Boleh baca entri ini dan ini untuk menjana keuntungan dengan menyimpan emas. Powergold menyediakan pelbagai pakej dari serendah RM350 hingga RM3800 untuk menjadi peniaga emas. Terpulang kepada anda untuk memilih pakej mana, ,tepuk poket tanya diri. Percayalah kita tidak mampu untuk membuka kedai emas fizikal kerana memerlukan modal yang sangat besar. Syarikat juga bermurah hati untuk memberikan pelbagai bonus bagi meraikan setiap usaha yang kita lakukan. Ingatlah siapa yang berusaha, dia yang akan dapat habuannya. Jangan di minta bulan dan bintang tetapi kita malas berusaha.
 
Berniaga biarlah dari hati. Kongsilah segala kebaikkan yang kita terima dengan orang lain. Sebarkan bahagia dan ilmu sebagai tali pengikat jalan ke syurga. Habiskan sehingga selesai apa yang sudah kita mulakan. Yang penting mesti istiqamah dan konsisten. Rezeki Allah Maha Luas dan Allah Maha Kaya. Pohon dan berdoa bersunguh-sungguh denganNya.
 
Akhir kata, sekiranya anda ingin bersama-sama berjuang untuk menjana ekonomi dan ingin menjadi Powergold sebagai platform jihad untuk menambah pendapatan. Hubungi saya 0197482231-Effa cikgu emas online.
 
 
 
Salam keemasan,
Effa Cikgu Emas Online
0197482231

No comments:

Post a Comment

Copyright to CELIK EMAS
Designed by UMIESUEstudio 2015